keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Segítség a hajléktalanoknak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítség a hajléktalanoknak

2007 november 02 - péntek
A megyei Vöröskereszt hajléktalanok átmeneti gondozási központja 2007. november 1.-től új szolgáltatást indít, amely a nyugat-dunántúli régió területén segíti a hajléktalanok minél magasabb színvonalú és összehangolt ellátását.

A szolgálat fogadja a közterületen krízishelyzetbe került hajléktalanokkal kapcsolatos bejelentéseket, és megszervezi a megfelelő ellátást. Részt vesz az elhelyezéssel kapcsolatos problémák megoldásában, ezeket koordinálja. Keresőszolgálatot működtet. Nyilvántartja az éjjeli menedékhelyek, átmeneti szállók férőhelyeit, szabad kapacitásukat, folyamatosan információkat gyűjt ezekről. A szolgálat feladatai, közé tartozik adományok szervezése, az elosztás megszervezése, szükség esetén a szállítás lebonyolítása. Jelzőrendszer szervezése, az együttműködés elősegítése a társintézményekkel, hivatalokkal.

A célcsoportba tartozók a hajléktalanellátó intézményrendszerben élők, a krízishelyzetbe kerülők, veszélyeztetettek és a családtagok is, akik kapcsolatfelvétel céljából kutatják rokonaikat. A hajléktalan, bajbajutott embereket, családokat segítő non-stop hívószám: 06/92/323-000. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: