keresés a weboldalon

Parkolóhelyek a ligetben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Parkolóhelyek a ligetben

2007 október 29 - hétfő
Közlekedési és gazdasági szempontból a legmegfelelőbb megoldást kell megvalósítani a Dózsa-ligetben a parkolóhelyek építése során. Ennek a célnak igyekezett megfelelni a városi közgyűlés legutóbbi ülésén, amikor az előterjesztésben megfogalmazott négy javaslat közül az 50 férőhelyes fizetős parkoló kialakítása mellett döntött.

Ennek megvalósítása esetén a parkolók és a kórház között várhatóan nagy gyalogosforgalom fogja keresztezni a Zrínyi utcát, ezért a parkolóépítéssel összhangban a parkoló és a kórház között egy új gyalogosátkelő kiépítése is szükséges.

– Az új parkolók a kórház körüli utcák zsúfoltságát minden bizonnyal csökkenteni fogják – mondta Manesz István, és hozzátette: – A sárga bérlet lesz érvényes nem csak az új, hanem a vasúti kisposta előtti parkolóban is. Úgy gondolom, inkább a környéken dolgozók váltanak majd bérletet, jegyet ennél lényegesen többen.

Az is eredménynek számít majd, hogy aki vonattal Budapestre utazik, az nem hagyja az autóját egész napra a parkolóban, mint ahogy ez napjainkban történik. Kíváncsiak vagyunk arra is, szükség lesz-e az elkészült ötven parkoló után további parkolóhelyek kialakítására.

Tartalom megosztása: