keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A szerencse is kellett

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szerencse is kellett

2007 október 27 - szombat
Zalakerámia ZTE-Lami-Véd Körmend 69-68
(21-14, 15-19, 13-20, 20-15)Zalaegerszeg, 3200 néző. NB I-es férfikosárlabda-mérkőzés.Játékvezetők: dr. Vígh, Cziffra, Gorka.
Zalakerámia ZTE: Miskovics (19/9), Simon (3/3), Kámán (15/3), Hoffmann (4), Garma (10). Csere: Walters (12), Gáspár (4), Keresztes (2), Tóth Ádám.Edző: Nikola Lazics
LAMI-VÉD Körmend: Dunovics 7/3, Fodor Gergely 3, Ferencz 9/6, Vavra 10, Ocitti 16/6. Cs: Trummer 14/6, Mihájlovics 9/3.Edző: Zsebe Ferenc.

A szomszédvárak találkozója óriási hangorkán közepette kezdődött, mindkét szurkolótábor kitett magáért. A ZTE idegesen kezdett, de aztán sorozatban tíz pontot szerezve, Miskovics két triplájának is köszönhetően 10-3-ra fordítani tudott. Garma sérülten vállalta a játékot, ez meg is látszott teljesítményén, küzdött, de rendkívül pontatlanul dobott. Ennek ellenére az első negyed hajrája a hazai csapaté volt. A második negyedben nagyobb sebességre kapcsolt a körmendi csapat, gyorsan utolérte a hazaiakat. A folytatásban is akadozott a Zalakerámia ZTE csapatjátéka, a vendégek már hat ponttal is vezettek. A befejező játékrészben a szokottnál halványabban teljesítő Kámán feljavult, és ennek is köszönhetően az egerszegiek azt is elviselték, hogy a kiválóan védekező Walters kipontozódott. A befejezés előtt hat másodperccel, 67-67-es állásnál Miskovics bedobta mindkét büntetőjét, ugyanakkor a körmendi támadást követően Vavra a kettőből csak az egyiket értékesítette.
A hazai csapat összességében nem nyújtott jó teljesítményt, a győzelméhez a szerencse is kellett.

Tartalom megosztása: