keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új elnök – régi célok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új elnök – régi célok

2007 október 25 - csütörtök
Új fejezet kezdődött az Ispita Alapítvány működésében azáltal, hogy Lukács Tibor személyében új kuratóriumi elnököt választottak – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Csidei Irén

A Zala Megyei Kórház főigazgatója elmondta: a személyi változásra a korábbi elnök, dr. Szilvás Rudolf halála miatt került sor. A zalaegerszegi megyei kórház egykori orvosigazgatója a civil szervezet motorjaként jelentős munkásságot hagyott hátra mind a betegellátás színvonalát javító technikai berendezések beszerzése, mind a kórházi dolgozók továbbképzése támogatását illetően.

A kórház és az alapítvány egyhangúlag választotta meg az Ispita Alapítvány kuratóriumának élére Lukács Tibort, aki tagként szinte a kezdetektől fogva részt vesz a civil szervezet munkájában, és aki korábban 18 évet a KÖJÁL-nál főmérnökként töltött el.

Megtisztelőnek nevezte a kinevezést az új kuratóriumi elnök, aki jelezte: minden erejével azon lesz, hogy a 15 éve jól működő kiemelten közhasznú szervezet tevékenysége töretlenül folytatódjék. Mint fogalmazott: a célok nem változtak; a kórházi osztályok eszközparkjának fejlesztése, valamint az orvosok és egész-ségügyi szakdolgozók továbbképzésének elősegítése a szándék az elkövetkező években is.

Lukács Tibor elmondta még: a kuratóriumi tagok társadalmi megbízásban végzik munkájukat. Az alapítvány bevételeinek döntő hányadát a támogató vállalatok és magánszemélyek, valamint a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásai teszik ki.

Ennek köszönhetően az Ispita Alapítvány évente mintegy 80-100 millió forint értékben tudja segíteni a kórház tevékenységét, tette hozzá Csidei Irén. A főigazgató továbbá közölte: a kuratóriumba delegáltak még egy tagot dr. Paulik László, a fül-orr-gégészet nyugalmazott osztályvezető főorvosa személyében. (Zala-Lap Kft., A. L.)

Tartalom megosztása: