keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaiak Brüsszelben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaiak Brüsszelben

2007 október 25 - csütörtök
Az Európai Unió, a magyar kormány és a helyi önkormányzat társfinanszírozásában megvalósuló Interreg IIIC Lead Esélyegyenlőségi projekt kétnapos záró konferenciáján vett részt október közepén Brüsszelben Gyutai Csaba alpolgármester és Fiszter Adriána projektvezető.

A záró rendezvényen az öt partner – bari önkormányzata, Granada Provincia, Exemplas Ltd. Anglia, Milano és Zalaegerszeg önkormányzata – tájékoztatta egymást az adott régióban megvalósult eredményekről, a helyi esélyegyenlőségi ügynökségek hálózatának kialakításáról.

Fiszter Adriána előadásában elmondta: Magyarország hasonló problémákkal küzd, mint a tagállamok többsége, és ez segítheti a közeledést az unió esélyegyenlőségi politikájához. Hangsúlyozta: a program elsődleges célja, hogy ösztönözze a gazdasági és szociális szféra minden szereplőjét a nemek kiegyensúlyozottabb részvételére a döntéshozatalban, a munka és a családi élet összeegyeztetésére, illetve a férfiak és nők esélyegyenlőségének érvényesítésére.

Gyutai Csaba aláírta a projektben résztvevő többi partnerrel együtt a Helyi Esélyegyenlőségi Ügynökségek Európai Hálózatáról szóló megállapodást, annak érdekében, hogy folytassák a kooperációt és fejlesszék a tevékenységet. Az ügynökség célja az is, hogy ösztönözze a nők aktív részvételét a gazdasági és szociális szférában, és segítse a nők munkaerő piaci integrációját.

A konferencia zárásaként megfogalmazódott, hogy a partnerség tagjai további együttműködés keretében folytatják eddigi tevékenységüket egy a közeljövőben beadandó sikeres uniós pályázati elbírálás esetén. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: