keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Érdekvédelem a Nyugat-Dunántúlon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Érdekvédelem a Nyugat-Dunántúlon

2007 október 15 - hétfő
A Nyugat-dunántúli Régió civilszervezetei számára örömhír, hogy az országgyűlés elnöke dr. Szili Katalin, az igazságügyi és rendészeti miniszter dr. Takács Albert a civilek legszélesebb érdekvédelmi és érdek megjelenítése mellett tették le a voksukat 2007. október 5-én a parlament felsőházi termében.

Az érdekérvényesítés törvényi egyeztetésén a parlamentben zajló szekcióülésen Országbíró Zoltán Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Civil Főkoordinátor többszöri hozzászólásában közvetlen javaslatokkal erősítette meg, hogy a hatósági és hivatali oldal részére kötelezések szükségesek, miközben az egyesülésről szóló törvény teljes tartalmi megtartása mellett a közhatalomban a képviselt érdekek átláthatóságát biztosítani célszerű.

A hivatásos lobbisták és a legnagyobb, legfajsúlyosabb civil érdekvédelmi szervezetek a kormányzat képviselőivel összhangban olyan pályázati kiírások irányába tesznek lépést, amely megerősíti az aktív civilek jelenlétét a közhatalom előtt a nagy civil ernyőszervezetek bejáratot szakmai egyeztetési fórumain túl. A kettő ugyanis csak együttes folyamatként szolgálja a demokráciát! Az NFÜ igazgatóhelyettese a civilek számára elérhető egyszerűsített pályázati kiírások és szabályozás bejelentését tette meg.

Az MFPÉE Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében a legkisebb kistelepülési, vagy szakmai civil szervezetek érdekvédelmi indíttatású ügyeiben annak sikere érdekében együttműködik, ha kell a hivatásos lobbi összes eszközrendszerével – hangsúlyozta ki Országbíró Zoltán országos politikai-gazdasági lobbi szakember – minden jelzést vár és fogad az MFPÉE a nyílt civil napjain és a hét bármely napján munkatársai révén telefonon! A többi rajtunk, a régióban működő civilszervezeteken is sokban múlik!

MFPÉE Elnökség
civilkoordinatio

Tartalom megosztása: