keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lakossági tájékoztató

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lakossági tájékoztató

2007 október 08 - hétfő
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város jegyzője tájékoztatja a város lakosságát, hogy a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény vonatkozó hatályos rendelkezései alapján Zalaegerszeg címnyilvántartása pontosításra kerül.

Ennek kertében a Polgármesteri Hivatal megbízott munkatársa helyszíni bejárás keretében egyezteti a címnyilvántartásban rögzített címeket. A nyilvántartás pontosításának alapvető célja, hogy a címnyilvántartás, ezen belül a polgárok lakcímének nyilvántartása a valóságnak megfelelő állapotot rögzítse, biztosítva ezzel a közhiteles nyilvántartásra vonatkozó követelményeket.

Amennyiben a nyilvántartás felülvizsgálata során megállapítást nyer, hogy a polgár bejelentett lakcíme nem felel meg a valóságnak, mert az adott cím nem létezik, vagy a korábbi bejelentkezés tévesen történt, abban az esetben az Okmány- és Lakcímnyilvántartó Iroda munkatársai írásban megkeresik az érintett személyt a lakcím valóságnak megfelelő, hivatalból történő rendezése érdekében. Ennek során a valós lakcímnek megfelelő hatósági igazolvánnyal (lakcímkártyával) is ellátjuk az érintett polgárokat, amely számukra ingyenes.

Tartalom megosztása: