keresés a weboldalon

Adakozós vigasság

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adakozós vigasság

2007 október 03 - szerda
Második alkalommal szerveztek Kertvárosi Vigasságok néven programot az Apáczai ÁMK-ban. A rendezvény célja a kedvelt Szentiván éji mulatság példájára, a településrész összefogásának erősítése, hagyománnyá téve ezen őszi együttlétet is. A szervezést megosztva vállalta fel három intézmény, a fent említett ámk, a Pálóczi Horváth Ádám művészeti iskola és a településrész önkormányzata, dr. Gyimesi Endre polgármester fővédnökségével.

A szabadtéri együttlét néhány órája gyorsan elröppent. Elmaradhatatlan volt a kondérokban való gulyásfőzés. 10 csapat közül az egyik, versenyen kívül, jótékony céllal forgatta a fakanalat. Az általuk kínált étel bevételéből Győrffy Adrienn gyógyítását támogatták.

Wochner Csaba, a közművelődési egység vezetője elmondta, az idén jótékony céllal kapcsolták össze a vidám programot. A délelőtt zajló Apáczai Napok keretében a diákok zsákbamacskát árultak, délután a gulyás bevételét ajánlották fel a szakácsok, este pedig Bogdán Mariann intézményvezető szervezett az említett céllal összejövetelt.

A vigasság leginkább a gyerekeket szólította meg, hiszen a városnak ezen a táján él a legtöbb aprónép. Ők örömmel fogadták az ugrabugrát a trambulinon, a modell bemutatót, a tűzoltó autó szemrevételezését és a közös nyomozást a rendőrökkel.

Nem megszokott lehetőség volt a sétakocsikázás a lakótömbök között, vagy a póni lovaglás. Újdonságként az ÁMK előterében terménykiállítás rendeztek, melyet a településrész nyugdíjasai mutattak be saját kiskertjükből szolgáltatva az alapanyagokat.

Az idősek derekasan kivették részüket a napi programból, hiszen két bográcsnyi ételt megfőztek és közben egy dalcsokor erejére színpadra is álltak. A Pálóczi iskola növendékeinek fellépése szintén a szórakoztató műsor részét képezte. A szüreti hangulatról pedig Horváth Béla és cigányzenekara gondoskodott. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: