keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csökkent a hiány

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csökkent a hiány

2007 szeptember 18 - kedd
Az idei évre tervezett 486 milliós működési hiányt felével, mintegy 250 millió forinttal csökkentette Zalaegerszeg önkormányzata. Mint dr. Gyimesi Endre a városi közgyűlésen hangsúlyozta, továbbra is az a cél, hogy ne kelljen az idei évben sem felvenni működési hitelt.

A testület a múlt héten megtartott ülésén vita nélkül fogadta el az első félévről szóló beszámolót, ugyanakkor több mint egyórás vita alakult ki a költségvetés harmadik negyedéves módosításakor.

A szocialisták, köztük Devecserné Óvári Ibolya és Kiss Ferenc azt hangsúlyozták, hogy az állami források érkezése is hozzájárult az eredményhez, ahhoz, hogy a bevételi oldal több mint 3 milliárddal emelkedett. A város költségvetése dinamikus, és a jelenlegi helyzet szerint nem lesz szükség működési hitel felvételére. A polgári oldal képviselői nem ilyen optimisták.

Tombi Lajos, Dékány Endre, dr. Tóth László és Rigó Csaba arról szólt, hogy az eredmény a takarékoskodásnak, az intézmények áldozatvállalásának és egyéb racionális intézkedéseknek köszönhető. Így sikerült elérni, hogy a költségvetés főösszege 23 milliárd forintra növekedett a harmadik negyedévre. „Nem kongatunk vészharangot, de nagyon szigorú gazdálkodásra van szükség a hátralévő hónapokban is” – fogalmazott dr. Tóth László, a Fidesz frakcióvezetője.

A közgyűlés zárt ülésen döntött a városi termálfürdő főépületének értékesítéséről. Mint Tombi Lajos alpolgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta, ezzel a lépéssel rendeződött az önkormányzat és a fedett fürdőt építtető beruházó viszonya, aki 13,5 millió forintért vette meg a kapubejárót. Az árat reálisnak tartja.

Az Egerszegi Sportcsarnok és Stadion Kft. ügyvezetői igazgatói posztjára nyolcan pályáztak, közülük a testület Kugler Lászlónak (több cikluson keresztül volt a képviselő-testület tagja) szavazott bizalmat.

(A közgyűlés további döntéseire lapunk következő számaiban visszatérünk. Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: