keresés a weboldalon

Kijelölt akcióterület

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kijelölt akcióterület

2007 szeptember 12 - szerda
Tervezés alatt áll a belváros komplex rehabilitációs programja. Ennek keretében kijelölésre került a fejlesztési „akcióterület” – mondta kérdésünkre Sziráki István, a városfejlesztési és tervezési osztály vezetője.A rehabilitációra váró rész a mai belváros, illetve a száz évvel ezelőtti Zalaegerszeg területét jelenti: a Petőfi utcától a Zala folyóig, valamint a Kosztolányi utcától a Mártírok útig tartó tömböt. Ezen belül is kiemelt fontosságú a piac és környéke rekonstrukciója.

Az osztályvezető a távlati tervekre utalva úgy tájékoztatott, hogy a végső cél a Kazinczy tér forgalommentesítése. Első lépésben csak forgalomcsillapítás várható; a „teher” ötven százaléka a régi vasúti sín helyén épülő új útra kerülne. A beruházás első üteme körülbelül öt éven belül, a második ütem tíz éven belül valósulhat meg.

Az önkormányzat a programot egy 2,5 milliárdos uniós projektből kívánja megvalósítani, melynek fele az úthálózat fejlesztésére fordítódna, a másik felét, pedig épületek, terek, intézmények fejlesztésére szánnák. Sziráki István elmondta: sok még a nyitott kérdés, ám néhány hónapon belül meghozzák a fontos döntéseket, így 2009 elején elindulhat a munka .

A belváros rekonstrukciójával kapcsolatban a lakosság véleményére is kíváncsiak. Készül egy kérdőíves felmérés, mely arra keresi a választ, hogy hogyan látják a zalaegerszegiek a város jövőjét.

Szeptember 14-én pénteken pedig a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben szerveznek 15.00 órától lakossági fórumot a témában, melyen részt vesznek a tervezők, valamint az önkormányzat munkatársai. A fórum célja egyrészt az érdeklődés felkeltése, másrészt pedig a hatékony információcsere a lakosság és az önkormányzat, valamint a tervezők között. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: