keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Könyvheti újdonságok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Könyvheti újdonságok

2007 május 29 - kedd
Zalaegerszegen is író-olvasó találkozókkal, irodalmi folyóiratok bemutatkozásával, új, helyi identitású kiadványok bemutatójával várják a könyvbarátokat a 78. Ünnepi Könyvhét alkalmából.

Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója minden eddiginél nagyobb programkínálatúnak nevezte a több mint egy héten át zajló könyves mustrát, amelynek zalaegerszegi nyitórendezvényét május 31-én 16 órákor tartják a Keresztury Dezső téren, ahol az 1956-os forradalom 50. évfordulójára megjelent valamennyi zalai kiadványból szemlézhetnek az érdeklődők. A József Attila Városi Könyvtárban 18 órára várják azokat, akik szívesen megismerkednének a Pannon Tükör és a szlovén Muratáj irodalmi folyóiratok legfrissebb számaival; a rendezvényen Lukács Zsolt fordításában megjelent Küszöbön aludni – A fiatal szlovén költészet antológiája című kötetet is bemutatják.

Június elsején 16 órakor a Keresztury Dezső Könyvesboltban Rakovszky Zsuzsa írónővel beszélget Turbuly Lilla és Beznicza Árpád. Érdeklődésre számítanak aznap este hétkor a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben is, ahol a Bástya és a Vár című székesfehérvári irodalmi folyóiratokba tekinthet be a közönség, akik más kiadványok mellett Bakonyi István: Arcképvázlat Pék Pálról című kismonográfiájáról ugyancsak hallhatnak értekezést.

A kötet azért jelentős, mert első monográfia egy kortárs zalai szerzőről, tette hozzá Péntek Imre, a Pannon Tükör József Attila-díjas főszerkesztője. Szintén különlegességet ígér Csontos János: Para és Szoliva János: Szétkarcolt szavak című versesköteteinek bemutatója június negyedikén 16 órakor a Keresztury Dezső Könyvesboltban, valamint Pécsi Gabriella két posztumusz megjelent kötetének ismertetője június 5-én 17 órakor a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: