keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nyárindító fesztivál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyárindító fesztivál

2007 május 29 - kedd
A ZAZEE Kulturális Egyesület idén is megrendezi a Color Arts Fesztivált, a Mártírok úti egykori gyárépületben. Mivel az üzemcsarnok átépítés előtt áll, amolyan „bontás előtti” parti is ez, s természetesen nyárindító, hiszen azon a hétvégén lesz vége a tanévnek.

Június 14-16. között ismét művészcsoportok és zenészek szállják majd meg az épületet, megmarad ugyanis a fesztivál összművészeti jellege. A helyszínek viszont bővülnek: már nemcsak az üzemcsarnok, hanem a hajdan volt irodaépület is kulturális intézménnyé válik a hosszú hétvégére.

A szervezők elmondták, hogy az „Üzemi büfé” és a koncertterem továbbra is a gyárépületben marad, a mozi, a színház, az irodalom és a képzőművészet viszont az „irodába” kerülnek. Ami a programokat illeti, változatosabb lesz a zenei kínálat: a jazztől, a rockon, a ska-n, a trip hop-on át, az alternatív és akusztikus zenékig sok minden lesz. Ez utóbbiaknak külön „pódium színpad” is készül. A pénteki napon pedig fellép a Pál Utcai Fiúk.

Bővül a mozi- és a színházi program is. A Vetítőben többek között Mundruczó Kornél Nincsen nekem vágyam semmi, valamint Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmje is látható lesz. A Nádasdy Kálmán Színészképző (Hevesi Sándor Színház) stúdiósai, Csurka István Házmestersiratóját adják elő. Az „Irodalmi lépegető” egyik vendége, pedig Hazai Attila író lesz (Budapesti skizó, Feri: Cukor Kékség, Szex a nappaliban).

Természetesen idén is lesz kiállítás: tizennégy fiatal képzőművész egyedülálló multi- és intermédia tárlatot rendez be az irodaépület üres tereiben.
A fesztiválnak már elkészült a honlapja: a colorarts.fesztival.hu oldalt böngészve nemcsak a részletes programot olvashatják a látogatók, hanem minden olyan hasznos információt, amit a  fellépőkről és a művészekről tudni kell. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: