keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A cél teljesült

Zalaegerszeg címer
Hírek

A cél teljesült

2007 május 22 - kedd
Befejeződött a bajnokság a Zala Volán ZTE női kosárlabdacsapata számára. A hölgyek az NB I A csoportjában idén a 6. helyen zártak. A tavalyi 5. helyhez képest egyet hátraléptek, de a vezetés által elvárt 5-8. közötti tartományban így is biztosan bent voltak.

– Nem csalódás a csapat 6. helye. Közel álltunk ahhoz, hogy megismételjük tavalyi eredményünket – értékelt Bencze Tamás vezetőedző. – A Diósgyőr, a Szolnok és mi teljesen egyforma eséllyel mérkőztünk az 5-7. helyért. Azért nem lettünk ötödikek, mivel a pároscsatában a miskolciak voltak a kedvezményezettek, ők játszhattak többször hazai pályán. Egy győzelem hiányzott, hogy mi szerepeljünk többször Egerszegen. Az egész bajnokságban az volt ránk a jellemző, hogy minden nyerhető mérkőzést hoztunk, ahol ki lehetett kapni, ott vereséget szenvedtünk. Játszottunk 5-6 olyan szoros mérkőzést, amelyeket rendre 5-6 ponttal elbuktunk. Idei szereplésünkből hiányoztak a bravúrok.

– Valóban, az elmúlt bajnokságban  bravúrosabban szerepeltek, legyőzték a Sopront. Idén egy igazi vezéregyéniség is hiányzott a csapatból, Creamer sem tudta felvállalni mindig ezt a szerepet.
– Creamert vezéregyéniségnek tartom. Csapatom gyengeségét abban látom, hogy idén Hadarics Kinga személyében egyetlen irányítóval rendelkeztünk. Nem lehetett tőle elvárni – különösen az erős csapatok ellen -, hogy 40 percen át hibátlanul játsszon. Ezen a poszton a jövőben erősítenünk kell.

– A tavalyi együttesnél mentális problémák voltak, az idei társaság csapatként jobban funkcionált, a fix játékoskeret viszont később alakult ki. Ezen tényezők is belejátszottak, hogy 6. lett a Zala Volán?
– Az alapszakasz első felében vesztettünk a hat szoros mérkőzésből négyet, amire mondhatjuk, ha Milkova itt van, megnyerjük. Összehasonlítva a két keretet; úgy érzem, az irányító poszt mellett a bedobók területén is gyengültünk. Szőke Ildikó, Németh Bernadett távozásával meccsenként átlagban 30 ponttal lettünk szegényebbek. Idén kevesebb 3 pontost dobtunk, mint tavaly. Center poszton viszont erősebbek voltunk.

– Anyagi szempontból milyen bajnokságot zártak? Voltak idény közben problémák? Ismert, azért nem szerepeltek a nemzetközi porondon, mivel pénzügyileg nem álltak jól.
– Az Európa-kupában nem indultunk, annak egyértelműen pénzügyi okai voltak. Konszolidálni kellett anyagi helyzetünket, mivel volt  pár millió forint mínuszunk. Az adósságunkat törlesztettük. Gyakorlatilag úgy néz ki, hogy sikerül egy-két új szponzorra szert tennünk, és ismét indulhatunk az Európa-kupában. Indulásunk azért is fontos lesz, mert meg kívánjuk erősíteni a csapatot, és azon  játékosok, akik szeretnének hozzánk igazolni, ehhez a feltételhez kötik szerződésüket. Szerencsére, két meghatározó tudású légiósunk, Creamer és Milkova újabb egy évre a mi játékosunk maradt.

– Mennyire volt elégedett a játékosok egyéni teljesítményével?
– Általánosságban fogalmazva, mindegyik magyar játékostól többet vártam. Ennek ellenére több játékossal tervezzük a szerződés-hosszabbítást, mivel a magyar játékospiac elég szűk. Az utánpótlásunkról szólva; sajnos Ambrus Szandra után nagy az űr. A 14-15 éves korosztályban látok olyan lányokat, akik idővel tagjai lehetnek a Zala Volán első csapatának. Ambrus jövőre még több játéklehetőséget kap, és valószínű, hogy a posztjára nem is igazolunk játékost. Idén főleg mentálisan fejlődött sokat.

– A Zala Volán szurkolótábora évek óta állandó. A hozzáértők azt mondják, a nézőszám emelkedéséhez egy kiemelkedő eredmény kell(ene). Például az első négyben végezzen a csapat…
– Remélem, hosszú idő után megcélozhatjuk az első 4-be kerülést. Nyilván ennek függvénye, hogy mennyire sikerül megerősítenünk a játékoskeretünket. Egy jó képességű irányító megszerzése kulcsfeladat lesz. Tárgyalásban vagyok egy magyar válogatott kerettag centerrel is.  Bizakodom, hogy terveink megvalósulnak, s a következő idényben megcélozhatjuk a 4 közé kerülést. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: