keresés a weboldalon

Újabb buszátadás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb buszátadás

2007 május 08 - kedd
Két VOLVO 7700 és egy SETRA 315NF busz zalaegerszegi forgalomba állítását jelentette be múlt héten a Zala Volán, teljesítve ezzel a várossal kötött hosszú távú szerződésben foglaltak idei évre eső részét.

Az eseményen Zalatnai László, a Zala Volán vezérigazgatója elmondta: a helyi tömegközlekedést jelenleg összesen 32 busszal oldják meg, a járműparkot pedig évről évre folyamatosan fejlesztik. A várossal kötött megállapodás értelmében ugyanis egyik évben 2, másikban 3 új autóbusz beállításával teljesíti a társaság a vállalt járműpark-korszerűsítést. A most átadott, 160 személy szállítására alkalmas csuklós VOLVO autóbuszok alacsony padlósak – mondta -, s egyben a lehajtható rámpák segítségével a kerekes székkel közlekedők utaztatása is megoldható. Mindkét busz EURO 4 kategóriás, vagyis rendelkeznek az unióban előírt magas környezetvédelmi paraméterekkel. A SETRA szólóautóbusz az utazóközönség előtt egyáltalán nem ismeretlen, igen korszerű jármű, hiszen több is fut már belőle a város utcáin. Miközben a jegyárakat a keresetekhez igazítják a Volán-társaságok – fejtegette Zalatnai -, a buszok beszerzése világpiaci áron történik: a VOLVO autóbuszok beszerzési ára darabonként 69, a SETRA autóbuszé 45 millió forint volt (áfa nélküli árak). Ennek ellenére teljesíti a társaság a vállalt kötelezettségeket.

Dr. Gyimesi Endre polgármester is a – Zala Volán és a zalaegerszegi önkormányzat közti – jól működő kapcsolatra hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a magas szintű követelmények teljesítéséhez természetesen szükség van ahhoz a városi önrészhez, melynek keretében Zalaegerszeg önkormányzata évente 40 millió forinttal járul hozzá a helyi tömegközlekedéshez. Mindemellett a zalaegerszegi úthálózat-fejlesztést is folyamatosan napirenden tartja a város vezetése – mondta a polgármester. – Példaként a hamarosan megépülő két új körforgalmat említette, amellyel többek között a tömegközlekedést is segíteni kívánják. Végül a polgármester reményét fejezte ki, hogy egy év múlva a soron következő két új busz átadásáról számolhatnak be. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: