keresés a weboldalon

Zöldturizmus a terítéken

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zöldturizmus a terítéken

2007 április 05 - csütörtök
A közelmúltban került megrendezésre az Utazás 2007 kiállítás, ahol a zalaiak jó helyen, a bejárat közelében, egy 30 négyzetméteres standdal szerepeltek. Pereszteginé Szabó Júlia a megyei Tourinform Iroda vezetője elmondta, hogy ez volt a 30. kiállítás, melyen 54 ország 970 kiállítója szerepelt, s idén Csehország volt a díszvendég.

A Magyar Turizmus Zrt. A 2007-es esztendőt a „Zöldturizmus Évének” nyilvánította, a szakmai börzén így ez lett a hangsúlyos elem. A téma minden évben más, tavaly például a gasztronómia került előtérbe. A zöldturizmus a környezettudatosságot, a nemzeti parkokat, a természetjárást, valamint a kerékpáros,- a vízi- és lovasturizmust helyezi előtérbe.

Zala megyének ez kedvező, bőven vannak erőforrásaink. Az iroda munkatársai lovaglási- és kirándulási lehetőségeket, túraútvonalakat ajánlottak, ajánlanak leginkább a zöldturizmussal kapcsolatban.

A kiállításon Zalaegerszeg leginkább a termálturizmus miatt volt keresett. Az irodavezető szerint már országosan is elterjedt, hogy a városnak Aquparkja, s termálfürdője van. A néhány hete üzemelő fedett fürdő, pedig növelni fogja a megyeszékhely idegenforgalmi szerepét, mert hatására a szezonalitás kitolódik.
A Tourinform iroda munkatársai számos prospektust vittek a városról és a megyéről. A pultra kerültek a szálláshelyek és vendéglátóhelyek, az eseménynaptárak, valamint a megújult egerszegi Anzix, mely a környék nevezetességeit is bemutatja, s ebben már van leírás a fedett termálfürdőről is.

Pereszteginé Szabó Júlia a kiállítással kapcsolatban elmondta, hogy az ország 150 Tourinform irodája közül igyekszik mindenki eljutni az ország legjelentősebb idegenforgalmi kiállítására. Mivel azonban ennek költségei magasak, s az egyes irodák nem egyforma költségvetéssel működnek, gyakori az összefogás az egyes régiók, vagy szakterületek között. Idén külön standdal jelentkeztek például a kastélyszállók, akik szobát is berendeztek. Sokan viszont régiós standon belül állították ki prospektusaikat.

Mivel Zala a Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósághoz tartozik, az irodavezető fontosnak érezte, hogy azon a pulton is szerepeljen a megye, és a megyeszékhely, így a helyi értékek a kiállítás alatt két helyen is bemutatásra kerültek. (Zala-Lap Kft., P. P., P. K. E.)

Tartalom megosztása: