keresés a weboldalon

Az élet iskolája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az élet iskolája

2007 április 05 - csütörtök
Hogyan lehet közösségi tanulással fejleszteni a fiatalok ismereteit? Milyen a modern demokrácia jól informált állampolgára? Miként tud közös projeketet lebonyolítani két egymástól jelentős földrajzi távolságra lévő iskola? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok az érdeklődők, akik részt vettek azon a két szakmai előadáson, melyet a Kölcsey Ferenc Gimnázuimban szerveztek.

Tarjánné dr. Szabó Zsuzannától, az intézmény igazgatójától megtudtuk, a „Demokratikus Ifjúságért Alapítvány – Az élet iskolája”, valamint az „eTwinning – Iskolai testvérkapcsolatok új korszaka az EU-ban” programok a közelmúltban indultak, ezért szerettek volna rendezni egy olyan napot, ahol a diákok és a pedagógusok még jobban megismerkedhetnek ezekkel a lehetőségekkel. Mindez remek alkalom, hogy a fiatalok olyan információkhoz jussanak, melyeket a későbbi életük során is alkalmazhatnak.

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány célja, hogy lehetőséget biztosítson az ifjak számára a demokratikus értékek, valamint a hozzájuk kapcsolódó magatartásformák elsajátítására. Ennek érdekében a közösségi tanulás segítségével kívánják fejleszteni a fiatalok állampolgári készségeit, s haszonosítható gyakorlati ismeretekkel felvértezni őket.

A másik előadás során az eTwinning programról hallhattak a megjelentek. Az eTwinning az Európai Bizottság Lifelong learning – élethosszig tartó tanulás – programjának legfőbb alaprogramja, melyben 28 ország oktatási minisztériumai, azok háttérintézményei, óvodái, általános-, és középiskolái vesznek részt. A projetk célja, hogy az ebbe bekapcsolódó országok iskolái nemzetközi párokat alkotva, közösen dolgozzanak ki programokat, használják az információs kommunikációs technológia eszközeit, így fejlesztve pedagógiai, szociális és kulturális ismereteiket. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: