keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Dobszó és óriási homokvár

Zalaegerszeg címer
Hírek

Dobszó és óriási homokvár

2007 március 13 - kedd
Makett-kiállítás, ütőskoncert, játszóház, idegen nyelvi napok. Az Apáczai ÁMK-ban tavasszal is számos érdekes és színes program várja az érdeklődőket, így a fiatalabb és az idősebb korosztály képviselői számára is kínálnak rendezvényeket, hangulatos összejöveteleket az intézmény munkatársai. A konkrét programokról Kántor Dóra, az ÁMK művelődési menedzser számolt be lapunknak.

Megtudtuk, a minap sikeresen szervezték meg az intézményben a Kossuth katonája elnevezésű vetélkedőt, ahol a város és a Zalaegerszeg környékén élő fiatalok csapatokban mérték össze tudásukat, hogy eldöntsék, mely „alakulat” jártas a leginkább a XIX. század kultúrtörténetében, valamint a 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó eseményekben. A versenyen a diákoknak játékos, szórakoztató feladatokat kellett teljesíteniük, ahol a képzeletüket ugyancsak segítségül hívhatták. Az ÁMK-ban egyébként továbbra várják a mozogni vágyó ifjakat, itt a 4-8 év közötti gyerekek vesznek részt egy minden porcikát megmozgató tornán. Emellett immár második éve működik a „Jácccunk együtt!” sorozat, melynek keretében – kéthetente szombaton – családok veszik birtokba az ÁMK néhány helyiségét, hogy kézműves-foglalkozásokkal, drámajátékokkal, vagy éppen sporttal töltsék el a szabadidejüket.

Március 21-én Balzac-napot tartanak az intézményben, melyen a francia nyelvhez kapcsolódó programokkal kedveskednek az idegen nyelv kedvelőinek. Március 23-án délután a Zegasztár verseny iskolai előválogatón túljutott diákok adnak műsorestet. A fiatalok verssel, színjátékkal és énekkel lépnek a közönség elé.

Áprilisban kezdődnek az Apáczai-napok, melynek különös jelentőséget ad, hogy az intézmény ebben az esztendőben ünnepli 20. éves fennállását. Ennek keretében nyílik egy intézménytörténeti fotó és újságcikk-kiállítás, amely az elmúlt évek fontosabb történéseit veszi górcső alá. Április 5-8 között az ÁMK Vasútmodellező és Makettépítő Klubja rendez makettkiállítást, melyen a dunántúli makettezők legszebb darabjait láthatják az érdeklődők. Április 11-én angol nyelvi napot szerveznek, április 20-án pedig kezdetét veszi a II. Zalaegerszegi Ütős Fesztivál. A több héten át zajló rendezvény során amatőr ütösök adnak műsort, szerveznek koncerteket, hangulatos zenés ébresztőket, de a műfaj kedvelői hangszerkiállítást is láthatnak, ahol elektromos és akusztikus hangszereket mutatnak be. Április 23-án harmadszor rendezik meg a „Huncut fesztivált”, amely szereplési lehetőséget nyújtanak azoknak a nebulóknak, akiknek más helyen nincs alkalmuk bemutatkozni. A rendezvény legfőbb célja, hogy a félénk, „rosszcsont”, másutt szerephez nem jutó fiatalok is „rivaldafénybe” kerüljenek, s előadásuk során sikerélményhez jussanak.

Májusban folytatódnak az ütös fesztivál programjai, de lesznek játszóházi rendezvények is. Május 25-én tartják a kertvárosi gyermeknapot, amely az elmúlt évek alatt komoly családi programmá nőtte ki magát. Természetesen – a fiatalok nagy örömére – a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén sem marad el az óriási homokvár építése. A májust végül a Da Vinci nap zárja 30-án, ahol az olasz nyelvé lesz a főszerep. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: