keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Végleges ágyszámok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Végleges ágyszámok

2007 március 12 - hétfő
A zalaegerszegi megyei kórházban 711 aktív és 350 krónikus ágy szerepel a végleges, múlt héten közzé tett ágyszámlistán. Ez annyit jelent, hogy 208 aktív ággyal kevesebb áll rendelkezésre az intézményben. Ezek a számok egyébként nem változtak decemberhez képest, ami annyit jelent, hogy a kórház kérését, miszerint a helyi adottságokat figyelembe véve, néhány területen szabadon dönthessenek, a szaktárca nem vette figyelembe.

Mint lapunkban már beszámoltunk róla, az intézmény megszüntette a fekvőbeteg bőrgyógyászati ellátást, helyén ápolási osztályt javasoltak kialakítani, erre pályázati úton nyertek 60 millió forintot. A kórház vezetése (a fenntartó megyei önkormányzattal közösen) jelezte ezt a minisztérium felé, ennek ellenére a végleges adatok azt mutatják, kötelesek bőrgyógyászati ellátásként 20 ágyat működtetni. A 711 közül 153 aktív ágy jut a belgyógyászat (és társszakmák) számára, a sebészet 74-et kap, ebből a szívsebészetre 32, az érsebészet és általános sebészetre, pedig 42 aktív ágy jut. Ennél 16-tal többre lenne szükség. 

A kötelező területi ellátásról szóló listát böngészve megállapítható: a zalaegerszegiek csecsemő és gyermek fül-orr-gégészetre a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba, gyermekszemészetre és neurológiára a Semmelweis Egyetem klinikájára mehetnek. A kaposvári kórház fogadja a gyermek tüdőbetegeket, a szívbeteg kicsiket pedig az Országos Kardiológiai Intézet.

Az új kórházrendszerben mindenki csak a számára kijelölt kórházba mehet majd. Érdemes böngészni a www.terapia2007.hu weboldalt. Ebből kiderül, ki, melyik intézményhez tartozik. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: