keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sportműsor és véradás a ZTV-ben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportműsor és véradás a ZTV-ben

2007 március 08 - csütörtök
Sajtótájékoztató keretében jelentette be  Lovass Tibor, a Zalaegerszegi Televízió Kft. ügyvezetője, Benkő Lászlóné, a Vöröskereszt városi titkára és Horváth Ferenc, a Kick-Box SE elnöke, hogy harmadik alkalommal szerveznek március 15-én, 14-18 óráig a televízió Kossuth utcai székházába véradást.

Az élő tévéadás keretében a szervezők a véradás fontosságára akarják felhívni a figyelmet. A nap mottója az ünnepséghez kapcsolódva: „Véreddel fizetsz érte”. A szervezők és a véradók így kívánnak tisztelegni március hősei előtt.

A véradó naphoz több kiegészítő rendezvény is kapcsolódik. Tíz órától Bátorság, hősiesség címmel óvodások és általános iskolások részére meghirdetett rajzpályázatból nyílik kiállítás. A Zalaegerszegi Televízió stúdiójában 10.15-12 óráig konferencia lesz a véradásról. A tanácskozás keretében szakemberek beszélnek a véradás fontosságáról. Ezután a résztvevők megkoszorúzzák Csány László szobrát.

A délutáni program keretében harcművészeti bemutatókra kerül sor, a sportág jeles képviselői mutatják be tudásukat és természetesen ők is adnak vért. A nap zárásaként 17-18 óra között a zalai beteg gyermekek támogatására rendeznek kulturális műsort, a Vöröskereszt kihelyezett gyűjtőperselyben várja az adományokat.

Az egésznapos eseményt a ZTV élőben közvetíti, a szervezők reménykednek, aki a csatornára kapcsol, felkerekedik és kedvet kap a véradáshoz. Egy új szlogen születhet:”Csinálj sportot a véradásból.” (Zala-Lap Kft., B. I.)

Tartalom megosztása: