keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pályázati felhívás ingatlanértékesítésre

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pályázati felhívás ingatlanértékesítésre

2007 március 05 - hétfő
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanokat:

Cím

(Zalaegerszeg)

Megnev.

Alapterület

Induló nettó ár

Árverési biztosíték

Berzsenyi u. 7. fsz.

2324/5/A/14 hrsz

Iroda

 

565 m2/>

 

 

Berzsenyi u. 7. pince

2324/5/A/13 hrsz

Pince

188 m2/>

 

 

Berzsenyi u. 7. I. em.

2324/5/A/15 hrsz

Iroda

 

211 m2/>

 

 

Vételár

 

 

170 000 000,-Ft

20 400 000,-Ft

A pályázatokat „Erste Bank” jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Kizárólag az a pályázat érvényes, amely mindhárom ingatlanra vonatkozik.
A meghirdetett helyiségek rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban vannak.
A földszinti 2324/5/A/14 hrsz-ú ingatlan bankként működött, mely funkció céljára a korszerűen kialakított belső infrastruktúra speciálisan alkalmas. A Kosztolányi u. felőli bejárat mellett elhelyezett bankjegykiadó automata üzemeltetésére a korábbi bérlő (Erste Bank) további 2+1 évig jogosult, amelynek használatát a vevő nem akadályozhatja.
Elhelyezkedése és belső kialakítása alapján más (pl. kereskedelmi) funkcióra is előnyösen hasznosítható; ehhez a használati mód módosításának építéshatósági engedélyezése szükséges.
Az ingatlanok hasznosításával kapcsolatos, az elbíráláshoz szükséges további feltételek az ajánlatban közölhetők.
Az ingatlan értékesítése a pályázat nyertese, azaz a legmagasabb ajánlatot tevő részére történik.
Pénzügyi lízing konstrukcióban történő finanszírozás esetén a Kiíró a nyertes pályázó tulajdonjogának megszerzése érdekében a lízingbe adó társasággal köt szerződést.

Pályázati ajánlat
A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:
– A megvásárolni kívánt helyiség pontos meghatározását, a pályázó ajánlatát az ingatlan vételárára vonatkozóan, amely a kiinduló vételárnál kevesebb nem lehet, az ellenszolgáltatás teljesítésének módját.
– Pályázó nevét, címét.
– Az árverési biztosíték befizetésének igazolását.
– Nyilatkozatot a pályázati feltételek elfogadásáról és az ellenszolgáltatás teljesítésére vonatkozó kötelezettség vállalásáról.

Ajánlati biztosíték
A pályázat érvényességének feltétele ajánlati biztosíték (bánatpénz) befizetése és a befizetés igazolásának becsatolása a pályázati ajánlat mellékleteként. Az ajánlati biztosíték a megpályázott üzlet vonatkozásában a meghirdetett bruttó induló ár 10%-a. Az ajánlati biztosítékot a ZMJV Önkormányzata OTP Bank Rt-nél vezetett 11749008-15432704 számú bankszámlájára kell befizetni. Az összeg eredményes pályázat esetén foglalónak minősül, fizetés esetén a vételárba beszámít. Nem nyertes pályázók részére az ajánlatok elbírálásától számított 15, egyéb esetekben (a pályázati felhívás visszavonásától vagy eredménytelenségének megállapításától) 15 napon belül kamatmentesen visszajár.

Pályázatok beadásának határideje: 2007. március 12. (hétfő) 1000 óra
Helye: ZMJV Polgármesteri Hivatal III. em. 315.; 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 17-19.
Módja: Személyesen vagy postai úton
A pályázat akkor minősül határidőre benyújtottnak, ha az ajánlattételi határidő lejártáig a megadott címre beérkezik. A késve érkezett ajánlatokat a kiíró érvénytelennek minősíti.

Pályázat bontásának időpontja és helye: 2007. március 12. (hétfő) 1030 óra, ZMJV Polgármesteri Hivatal 401. tárgyalója, 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 17-19.

Regisztráció
A pályázati regisztráció a bontás meghirdetett időpontja előtt 1/2 órával kezdődik.
Gazdasági társaságok képviselői egy hónapnál nem régebbi cégkivonattal és aláírási címpéldánnyal, természetes személyek érvényes személyi igazolvány bemutatásával kötelesek magukat igazolni.

A bontást követően megállapításra kerül, hogy mely ajánlatok érvényesek és melyek érvénytelenek. A pályázati tárgyaláson csak az ajánlattevő vehet részt, akinek ajánlatát az ajánlattevő nem minősítette érvénytelennek. Érvénytelen az ajánlat, ha
– az ajánlatot a benyújtásra meghatározott határidő eltelte után nyújtották be,
– a bánatpénzt az ajánlattevő nem bocsátotta a kiíró rendelkezésére, vagy annak befizetését nem igazolta,
– az ajánlat nem felel meg a pályázati kiírás tartalmi feltételeinek,
– a pályázati felhívásban megadott induló árnál alacsonyabb összegű ajánlati árat tartalmaz,
– az ajánlati felhívásban meghatározott mellékleteket nem tartalmazza.

Ha a beérkezett pályázatok azonos összeget ajánlanak, vagy a két legmagasabb összegű ajánlat különbsége nem haladja meg a 20 %-ot, akkor az ajánlatok között a bontást követően zártkörű licites versenytárgyalásra kerül sor.

Licit tárgya: az ingatlanok eladási ára. A kikiáltási ár a benyújtott pályázatokban megajánlott legmagasabb vételár. Negatív licit nincs. A licitálás a kikiáltási árat követően 100.000,- Ft-os licitlépcsővel történik. A licit nyertese a legmagasabb vételárat ajánló pályázó lesz. Licitre a pályázati eljárást lezáró közgyűlési döntést megelőzően is sor kerülhet.

Pályázat elbírálása:
A benyújtott érvényes ajánlatokat Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése bírálja el.
Döntéshozatal időpontja: 2007. március 29.
Döntéshozatal helye: Zalaegerszeg, Széchenyi tér 5. sz. alatti épület I. emeleti díszterem.
Az érvényes ajánlatot benyújtókat a döntéshozatal időpontjáról meghívó útján értesítjük.

Az ajánlattevők az ajánlatukhoz az elbírálástól számított 30 napig, illetve az általuk befizetett bánatpénz visszautalásának napjáig kötve vannak. A győztes pályázó az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül köteles megkötni az adásvételi szerződést. Az adásvételi szerződést a Városfejlesztő Zrt. megbízásából eljáró ügyvéd készíti el.
Az ügyvédi költség – a nettó vételár 0,4 %-a – a pályázót terheli.
A befizetett ajánlati biztosíték (bánatpénz) a vételárba beszámításra kerül. Amennyiben a pályázat nyertese valamely okból visszavonja vételi szándékát az ajánlati kötöttség ideje alatt, azaz nem köti meg az adásvételi szerződést a fenti határidőn belül, az ajánlati biztosítékot elveszti és a pályázat 2. helyezettje léphet a helyébe az írásbeli értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül.

Vételár megfizetése: A vételár a szerződéskötéstől számított 8 banki napon belül fizetendő. A felek a befizetett bánatpénzt foglalónak tekintik.
Az önkormányzat a vételár teljes kiegyenlítéséig kiköti a tulajdonjog fenntartását és a teljes vételár meghatározott időre történő meg nem fizetése esetére az elállási jogot.
A tulajdonjog változás ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetésének költségei a Vevőt terhelik.

Pályázattal kapcsolatban érdeklődni, helyszíni megtekintésre időpontot egyeztetni a ZMJV Polgármesteri Hivatala Zalaegerszeg, Kossuth u. 17-19. III. emelet, 315. sz. irodában (telefon: 92/502-100/401) lehet.
ZMJV Önkormányzata a pályázati kiírást az ajánlatok benyújtására meghatározott időpontig indoklás nélkül visszavonhatja.
A pályázati hirdetmény teljes szövege a www.zalaegerszeg.hu internetes oldalon, az önkormányzat hivatalos honlapján megtekinthető.

Tartalom megosztása: