Szárazárúüzem a Goldsunban
– A fejlesztésekre több elképzelés is született. Úgy döntöttünk, hogy sonka- és szárazáruüzem működik majd a komplexumban. Jelenleg a beruházáshoz szükséges forrásokat kutatjuk, így például két pályázaton is dolgozunk. A technológiai terveket előzetesen már egyeztettük az állat-egészségügyi hatósággal. Az építési engedélyeztetési tervek novemberben készülnek el. A csarnokban baromfi- és húsipari termékeket gyártunk majd, és tervezzük továbbá egy 2500 tonnás kapacitású hűtő-tároló egység kiépítését. A beruházás mintegy 1,5-2 milliárd forintba kerül – mondta el Tóth István, a Goldsun Rt. meghatározó részvénytöbbségét birtokló Zalabaromfi Rt. vezérigazgatója.
A tésztagyártó részleg már próbaüzem alatt áll, így várhatóan egy hónapon belül véglegesen átadják. A korábbi 105-108 fő helyett jelenleg 65 alkalmazott dolgozik a hűtőházban, amely – egyebek mellett a csökkentett kapacitást figyelembe véve – a vezérigazgató szerint a későbbiekben nyereségesen is üzemeltethető. (Zala-Lap, H. Zs.)
Tartalom megosztása: