keresés a weboldalon

Végeztek a fűtés korszerűsítésével az Apáczai Csere János Művelődési Központban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Végeztek a fűtés korszerűsítésével az Apáczai Csere János Művelődési Központban

2024 július 23 - kedd

Befejeződött az Apáczai Csere János Művelődési Központ fűtésének korszerűsítése. A beruházás részeként öt körre választották szét a korábbi rendszert, amit három kondenzációs kazán lát el. A projektnek köszönhetően- az önkormányzat számításai szerint – a létesítmény rezsiköltsége számottevően csökken.

A 2022 és energiaválság idején akciótervet fogadott el az önkormányzat, melynek lényege, hogy saját fenntartású intézményeik fűtését ésszerűsítsék és gazdaságosabbá tegyék. Bali Zoltán alpolgármester emlékeztetett: volt, ahol a kertvárosi létesítményhez hasonlóan negyven ötven éves hálózatot kellett rendbe tenni.

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója szerint emiatt a régi rendszer elavult és költséges volt. Ennek legfőbb oka, hogy az ingatlanban több szervezet egyidejűleg működik és a korábbi fűtés egy hőközponttal üzemelt.

Az 1985-ben átadott épületben a kazánok cseréje mellett, terven felül, a csővezetékek szigetelését és tűzvédelmi biztosítását is elvégezték. Orosz Ferencné, a körzet önkormányzati képviselője bejelentette: mivel az Apáczai ÁMK a város és a városrész szempontjából egyaránt fontos, ezért terveik közt szerepel a központ teljes felújítása.

N.J./Sz.L.

Képgaléria

További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: