keresés a weboldalon

Befejeződött a buszöböl felújítása

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befejeződött a buszöböl felújítása

2024 augusztus 01 - csütörtök

Befejeződött a buszöböl felújítása a Ságodi úton. A szegélycsere mellett a járdaszakaszt is rendbe tették, így a városrészben a tömegközlekedés ismét biztonságossá vált.

A környékbeliek régóta jelezték gondjukat, miszerint a szegélysor a rendszeres igénybevétel miatt megsüllyedt. A mellette levő járda felületén aszfalthiányok és burkolati hibák keletkeztek, így az balesetveszélyessé vált.

Már viszonylag régebb óta jelezték felénk a lakosok, és nem csak felénk, hanem a Volánbusz Zrt. felé is, hogy itt a Ságodi utca 49-es házszám előtti buszmegálló területe nagyon töredezett, nagyon veszélyes a járdaszakasz és a buszra való fel- és leszállást eléggé veszélyesnek érzik. Ezért kezdtük el helyszíni bejárással és folyamatos munkával előkészíteni azt, hogy rendelkezésre legyen egy akkora összeg, amivel meg tudjuk oldani ennek a rendbetételét. Akárcsak a szegélycserét, akárcsak az aszfaltburkolat rendezését – nyilatkozta Németh Gábor önkormányzati képviselő.

A károsodott útszegély és járda elbontását követően közel 30 méter hosszban betonelemekből elkészült az új perem. A záróréteget kézi bedolgozással, aszfaltburkolattal egészítették ki.
Júliusban rendezték el ezt a területet. Nagyjából 50 méter hosszan aszfaltozták a járdaszakaszt, mellette 27 méter hosszan szegélycsere is megvalósult. Két autókijárónál és a buszöbölnek a szélén, ahol a járdaszakasz és az úttest találkozik azért, hogy biztonságosabban tudjanak felszállni, főleg az idős emberek. Emellett viszont az aszfaltozásnál arra is figyeltünk, hogy ténylegesen a szemben lévő szakasznak, ahol korábban is megvalósítottuk a járda felújítását, az folyamatosan összhangban legyen – tette hozzá a politikus.

A településrészben a munka folytatódik. Az önkormányzat kisebb utcák rekonstrukcióját és a környékben található játszóterek korszerűsítését tervezi.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: