keresés a weboldalon

Sikeres volt a Bazitai Fesztivál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres volt a Bazitai Fesztivál

2024 augusztus 14 - szerda

Sikeres volt a Bazitai Fesztivál, amit vasárnap rendeztek a településrészen. A programsorozatot az óvodások műsorával nyitották, majd a Royal Dance Studio és Sportegyesület táncosai léptek színpadra. Bódis Bettina és Piller Balázs előadásában pedig könnyed nyári slágerek csendültek fel.

A résztvevőket Balaicz Zoltán polgármester és Szilasi Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte. A közösségi eseménynek számító rendezvény régi hagyomány Bazitán.

Ezen a minitárlaton a Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület a régi korok néhány tárgyi emlékét mutatta be. A kézi kukoricamorzsolót a gyermekek is kipróbálták. A téren kiépített ugrálóvárat a legkisebbek vették birtokba. A forgatagban a fiatal táncosok is találtak kedvükre való elfoglaltságot.

A vendégeket tájjellegű bográcsétellel kínálták. Az alkalmi szakácsok már délelőtt munkához láttak. Öt-hat óra főzés után elkészült a gulyás, amihez tizenkét kiló sertéshúst, hat kiló burgonyát, valamint négy kiló sárga- és fehérrépát használtak fel.  

A becsületkasszába befolyt bevételt az óvodások javára ajánlották fel. A tervek szerint a régi gyermekintézmény helyett pályázati forrásból új épületet emelnek.

K.I./G.Zs.

Képgaléria

További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: