keresés a weboldalon

Tárlatmegnyitó – Zalai építészek munkái a Gönczi Galériában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tárlatmegnyitó – Zalai építészek munkái a Gönczi Galériában

2024 augusztus 26 - hétfő

Megnyitották a Zalai Építészek Munkássága 2000-2023 című kiadvány megjelenése alkalmából rendezett tablókiállítást a Keresztury Dezső Művelődési Központban. A tárlaton 65 tervező alkotását, valamint látványterveit mutatják be.
Az eseményt Mázsa Viktória klarinét-, illetve Horváth Barbara fagottjátéka színesítette.

A kiállítást Balaicz Zoltán polgármester ajánlotta a közönség figyelmébe, a látogatókat pedig Agg Ferenc, a szervezet alelnöke köszöntötte. Mint fogalmazott, ezek a fotók keresztmetszetet adnak a korszakról, és egyben dokumentálják az elmúlt közel negyedszázad építészeti irányzatait. 

Az építmények – egyebek mellett köz- és lakóépületek, továbbá sport- és más létesítmények – 80 százaléka Zala vármegyében található. A kamara elnöksége másfél esztendővel ezelőtt döntött arról, hogy megjelenteti a hiánypótló kötetet.

A zalai építészek munkáit reprezentáló kiállítás augusztus 29-ig tekinthető meg a Gönczi Galériában. A 200 oldalas, színes képekkel illusztrált könyvet pedig szeretnék eljuttatni az önkormányzatokhoz, illetve a vármegyében működő könyvtárakba és középiskolákba.

K.I./Sz.G.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: