keresés a weboldalon

Változatos évad előtt áll a Griff Bábszínház

Zalaegerszeg címer
Hírek

Változatos évad előtt áll a Griff Bábszínház

2024 augusztus 27 - kedd

Változatos évad előtt áll a Griff Bábszínház is. A közönséget öt bemutatóval és két vendégelőadással várják: Pom Pom meséi mellett a színpadon – többek között – a klasszikus Piroska és a farkas-történet is megelevenedik, a megszokottól eltérő formában.

Az elmúlt évben közel 34 ezer néző látogatott el a zalaegerszegi Griff Bábszínházba, ami jelzi: a műfaj iránt töretlen az érdeklődés. Az intézmény mindent megtesz azért, hogy ez a jövőben is így maradjon hangzott el az évadnyitó sajtótájékoztatón.

A Blattner-díjas Bartal Kiss Rita idén két előadást is rendez. Az egyik egy Gimesi Dóra által adaptált norvég népmese feldolgozása, a Keletre a Naptól, nyugatra a Holdtól, a másik pedig a Piroska és a farkas lesz. Utóbbi műfaját operillának nevezték el a szerzők.

Műsoron tartják az Állatságok, avagy ilyenek az állatok? című előadást, illetve látható még A kismalac meg a farkasok, valamint a Tejkút című darab is. Az öt előadásra szóló bérlet árát kismértékben emelték, ez mostantól 6000 forintba kerül. Az évadnyitó társulati ülésen elhangzott: folytatódnak a családi napok, az Aprók Színháza, valamint a Kerekítő foglalkozások. Az eseményen köszöntötték a társulat érkező tagjait illetve megköszönték a nyugdíjba vonulók munkásságát.

Sz.É./B.P.

Képgaléria

További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

 

Tartalom megosztása: