keresés a weboldalon

Elméleti és gyakorlati órákon bővíthették tudásukat a zalai hivatásos vadászok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elméleti és gyakorlati órákon bővíthették tudásukat a zalai hivatásos vadászok

2024 augusztus 28 - szerda

Elméleti és gyakorlati órákon bővíthették tudásukat a zalai hivatásos vadászok. Ennek részeként az alapvető fegyverkarbantartási ismeretek mellett a legújabb technikai vívmányokkal is megismerkedhettek. A kurzust a búslakpusztai lőtéren lőgyakorlattal zárták.

Zala vármegye az ország egyik legerdősebb területe, amit ezek a szakemberek tartanak rendben. Az előadásoknak az Alsóerdei Sport- és Élménypark adott otthont, ahol ezúttal a hivatásuk gyakorlásához nélkülözhetetlen, naprakész ismeretek kerültek terítékre.

A továbbképzés a búslakpusztai lőtéren folytatódott. A sörétes és golyós fegyverek magabiztos és balesetmentes használatához megkerülhetetlen a rendszeres gyakorlás.

Ez a létesítmény Zalaegerszeg határában, az alsóerdei fejlesztések utolsó elemeként több, mint 210 millió forintos állami támogatásból készült. A szabályok betartása és a testi épség védelme érdekében itt civileknek is lehetőséget biztosítanak arra, hogy éles tölténnyel lőhessenek.

A zalai erdőkre több, mint nyolcvan hivatásos szakember ügyel. Az idei vadászati évadot szombaton nyitják a Sohollári-völgyben, ahol színes programokkal és bemutatókkal várják az érdeklődőket.

N.J./B.P.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: