keresés a weboldalon

Szüreti mulatság Andráshidán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szüreti mulatság Andráshidán

2024 szeptember 25 - szerda

Szüreti fesztivált tartottak a hétvégén Andráshidán. A programot a Keresztury Dezső VMK Andráshidai Művelődési Háza, a településrész önkormányzata, és az Együtt Andráshidáért Egyesület tagjai közösen szervezték.
Az eseményt színpadi produkciók, játszóház, must- és borkostoló színesítette.

A vidám hangulatú ünnepség egy látványos felvonulással kezdődött, ahol őszi dekorációkkal feldíszített traktorok és járművek vonultak végig a városrész utcáin.
A helyiek frissítő italokkal és házi készítésű süteményekkel fogadták a konvojt, ezzel is fokozva a szüret ünnepi hangulatát.

Az andráshidaiak immár több évtizedes hagyomány szerint mindig megemlékeznek a fontosabb ünnepekről. Ebből a szüreti mulatság sem maradhatott ki, mivel fontos része a közösség életének.

A menet az Öveges József Általános Iskola belső udvarán ért véget, ahol kulturális programok várták őket. A színpadon a helyi óvodások, iskolások és hagyományőrző csoportok mutatták be műsoraikat.

A gyerekek népi fajátékokkal játszhattak, míg az árusok popcornnal és kézzel készített termékekkel várták a látogatókat. Az estét vacsora és vidám táncos mulatság zárta.

K.A./E.K.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: