keresés a weboldalon

Megemlékezés – Október 15. a fehér bot nemzetközi napja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megemlékezés – Október 15. a fehér bot nemzetközi napja

2024 október 17 - csütörtök
Megemlékezést tartottak a fehér bot nemzetközi napján a Keresztury Művelődési Központban. Október 15-én világszerte a látássérült emberek helyzetére hívják fel a figyelmet, valamint arra, hogy a mindennapokban milyen nehézségekkel kell megküzdeniük. A zalaegerszegi ünnepségre az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub Dalköre verses-zenés összeállítással készült.

A résztvevőket Balaicz Zoltán köszöntötte. A polgármester szerint az önkormányzat korrekt kapcsolatot épített ki a látássérültek helyi egyesületével. Támogatják a civil szervezet működését, a fejlesztések során pedig szakértőiktől kérnek javaslatokat.

A fogyatékkal élők ugyanolyan értékes és tartalmas életet szeretnének élni, mint társaik, de ehhez szükségük van a társadalom segítségére. Beilleszkedésüket az országos szövetség, illetve a helyi egyesület is segíti.

November 4-én egészségnapra várják sorstársaikat, akik szakorvosok és dietetikus előadását hallgathatják meg. Az egész napos rendezvénynek ugyancsak a landorhegyi intézmény ad otthont.

Képgaléria


További hírek, aktualitások a Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: