keresés a weboldalon

Levéltári napot rendeztek – Ötvenéves a Zalai Gyűjtemény

Zalaegerszeg címer
Hírek

Levéltári napot rendeztek – Ötvenéves a Zalai Gyűjtemény

2024 október 17 - csütörtök
Idén 50 éves a Zala Vármegyei Levéltár legjelentősebb kiadványsorozata, a Zalai Gyűjtemény. Ebből az alkalomból levéltári napot rendeztek Zalaegerszegen. A tanácskozásra a fővárosban és a dunántúli városokban, illetve a zalaegerszegi társintézményekben dolgozó szakembereket is meghívták.

 

A résztvevőket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, aki példaértékűnek és pótolhatatlannak nevezte a közgyűjtemények meglétét. Mint Káli Csaba fogalmazott, a jubileum arra is lehetőséget adott, hogy megismerjék a régióban működő levéltárak kiadványait.

Az elmúlt időszakban nagyon fontos levéltári dokumentumokra és forrásokra épülő publikációk jelentek meg. A rendezvényen a jövőbeli irányokat, valamint a tudományos célokat is meghatározták.

Az elmúlt félévszázadban kiadott kötetek a címertantól kezdve a paleográfián át számos társadalomtudományi és politikatörténeti tanulmányt tartalmaznak. A Zalai Gyűjtemény idén megjelent, 86. könyvében a 2022-ben rendezett, „Családtörténeteink” című konferencia előadásait tették közzé.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: