keresés a weboldalon

Zala vármegye is csatlakozik az „1100 éve Európában, 20 éve az Unióban” című jubileumi programsorozathoz

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zala vármegye is csatlakozik az „1100 éve Európában, 20 éve az Unióban” című jubileumi programsorozathoz

2024 október 17 - csütörtök
Zala vármegye is csatlakozik az „1100 éve Európában, 20 éve az Unióban” című jubileumi programsorozathoz. A kezdeményezés részeként Zalaegerszegen és Lentiben október 18-20. között várják az érdeklődőket a kulturális intézmények.

Magyarország július elsejétől tölti be az EU soros elnöki tisztét. Ehhez kapcsolódik az a rendezvény, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. Az esemény célja a magyar kultúra terjesztése és népszerűsítése. Bali Zoltán alpolgármester bejelentette: a vármegyeszékhelyen az örökségvédelemhez kapcsolódó kiállítások is megtekinthetők. A vendégek a városban működő múzeumokban, kultúrházakban és köztereken egyaránt érdekességekkel találkozhatnak.

Tompa Gábor, a lebonyolításért felelős Kvártélyház Kft. ügyvezetője kiemelte: a program a vármegyei és városi intézmények összefogása révén jöhetett létre. Zalaegerszegen, a Dísz téren a Múzeumok standja péntektől 3 napon át várja az érdeklődőket. Emellett a Mindszentyneumban és a levéltárban kiállítással készülnek, a Deák Ferenc könyvtárban pedig Soós Réka közreműködésével Sebő Ferenc, Kossuth-díjas zeneszerző idézi fel a népzenei hagyományát.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: