keresés a weboldalon

Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület

Zalaegerszeg címer
A város alanyi jogon támogatott egyesületei, alapítványaiEgyesületek, Alapítványok

Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület

Az egyesület tevékenysége Zala megye és Göcsej régiójának természeti és épített értékeinek ápolása, védelme, megőrzése és bemutatása, továbbá nevezett térségek kulturális értékeinek megőrzése, bemutatása, illetve az ökoszemlélet széles körű terjesztése.
Tevékenységei között szerepel Zalaegerszeg és térsége népi hagyományainak megőrzése és ápolása, Zala megye múltjára jellemző eszközök felkutatása, restaurálása, bemutatása, szabadidős tevékenységek, foglalkozások, illetve hagyományőrző, kulturális és szórakoztató rendezvények szervezése.
Céljai között szerepel Zalaegerszeg és környéke szellemi, kulturális kincseinek megőrzése, ápolása, valamint az ifjúsági szabadidős sporttevékenység szervezése és elősegítése, illetve ifjúsági, turisztikai szálláshely kialakítása.
Ezenfelül gazdálkodási tevékenység folytatása, pályázatok készítése Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület érdekében szükséges anyagi feltételek biztosítására.
A Göcseji régió közbiztonsági, vagyonbiztonsági, bűnmegelőzési védelmének fejlesztésében való közreműködés is tevékenységei közé sorolható.
A parlagfű elleni védekezés, mint egészséget károsító, allergiás betegséget okozó veszélyes gyomnövény terjedésének visszaszorítása, az átlagosnál magasabb fertőzöttségét szint csökkentése, így a betegség megelőzése is fontos tevékenységeik egyike.
Tevékenységük széles spektrumát tágítja a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységek folytatása, valamint az egyesület hazai és nemzetközi kapcsolatainak kialakítása, közös programok szervezése, illetve kapcsolatteremtés és kapcsolattartás a hasonló területeken működő társszervezetekkel.

Képviselő: Papp Tamás

Elérhetőségek:

Székhely: 8900 Zalaegerszeg, Teskándi út 22.

Honlap: zalacivil.hu/zala-multja-hagyomanyorzo-egyesulet

Tartalom megosztása: