keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Vegyeskar Egyesület

Zalaegerszeg címer
A város alanyi jogon támogatott egyesületei, alapítványaiEgyesületek, Alapítványok

Zalaegerszegi Vegyeskar Egyesület

A kórus 1957-ben alakult. Az összetartó erő az ének-zene szeretete és a város kulturális értékeinek gyarapítása volt, s az ma is. A kórust a művészi élmény nyújtásának igénye emelte az éneklés magas szintjére.
Az együttes 1990-től egyesületként működik, művészeti munkáját a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben végzi.
Évente több önálló hangversenyt ad, hagyomány a kórus életében a karácsonyi és évadzáró koncert, melyek minden évben jelentős eseménynek számítanak a koncertlátogatók számára. Rendszeres résztvevői kórustalálkozóknak, egyre gyakrabban kérik fel a kórust jótékonysági koncerteken, különféle rendezvényeken való közreműködésre és rendszeresen megszólalnak Zalaegerszeg ünnepi műsorain is.
Előszeretettel énekelnek nagyszabású oratórikus műveket, mint például Mozart: Requiem-jét, énekelték Rossini: Stabat Materét, Mozart: Koronázási miséjét, Haydn: Teremtés című oratóriumát, Orff: Carmina Burana című művét, Ramirez: Kreol miséjét  és Händel: Messiását.
1993-ban jelent meg az első CD-jük és hangkazettájuk, 2000-ben pedig a második.
A Zalaegerszegi Vegyeskar a 60-as évektől rendszeresen szerepel külföldön. Fesztiválok meghívott szereplői voltak Jugoszláviában, Finnországban, Ausztriában, Olaszországban. Partnerkapcsolataik révén turnéztak Izraelben, Portugáliában és Németországban.
A kórus 1989-ben Hangversenykórus, 1998-ban Hangversenykórus cum laude és 2006-ban pedig újra Hangversenykórus minősítést kapott.

Elérhetőségek:

Honlap: zegivegyeskar.hu

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Ady utca 14.
Telefon: +36 70 3145711
Email: info@zegivegyeskar.hu

Tartalom megosztása: