keresés a weboldalon

Vincze Gyula

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2015

Vincze Gyula

nyugalmazott középiskolai igazgató

(Felsőoszkó, 1927. február 21. – Zalaegerszeg, 2021. )

Vincze Gyula Felsőoszkón született 1927. február 21-én.
1949-ben a kőszegi Állami Liceum és Tanítóképző Intézetben kapta kézhez Népiskolai Tanítói Oklevelét.
Pedagógus tevékenységét a Lenti Körzeti Általános Iskolában kezdte. Később a Pécsi Tanárképző Főiskolán tanári oklevelet szerzett.
Pedagógus pályafutásának főbb állomáshelyei a Petőfi Sándor Általános Iskola, a József Attila Általános Iskola, ahol igazgatóhelyettesként tevékenykedett.

Alapító tagja a zalaegerszegi Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakmunkásképző Iskolának, amelynek vezetésére 1956-ban kapott megbízást. 1987-ben vonult nyugdíjba a Báthory István Szakképző Iskola címzetes igazgatójaként.

Szívügyének tekintette a kereskedelmi és vendéglátó-ipari képzés fejlesztését, az oktatás színvonalának emelését, megszilárdulását.
1981-ben kitartó munkájának köszönhetően az iskola új épületbe, a mai helyére, a Páterdombi városrészbe költözhetett. A személyi és tárgyi feltételek átgondolt bővítésének eredményeként lehetővé vált, hogy 1983 szeptemberében elinduljon a kereskedelmi szakközépiskolai képzés nappali és levelező tagozaton egyaránt.

A színvonalas oktatómunkának köszönhetően 1983-ban az irányítása alatt működő iskola rendezhette meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét.
Gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki a szakképzésben érdekelt vállalatokkal, intézményekkel, társadalmi szervezetekkel.

Legfőbb célja volt, hogy a vezetése alatt álló iskolából megfelelő elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek kerüljenek az életbe.
Egész élete, tevékenysége összenőtt a város érdekében végzett kereskedelmi és vendéglátó-ipari képzéssel.
A nevelő-oktató munka feltételeinek biztosítása érdekében fáradságot nem kímélve dolgozott. Mindent megtett annak érdekében, hogy Zalaegerszeg városában nívós szakemberképzés jöjjön létre.

Vezetői feladatait sokoldalú társadalmi és szakszervezeti munkája mellett elkötelezettséggel végezte. Széles látókörű, jó pedagógia érzékkel és vezetőkészséggel rendelkező személy, aki folyamatos továbbképzéssel és önképzéssel bővítette tudását.

Nemcsak a diákok, hanem kollégái körében, a tantestületben is népszerűségnek örvendett. Megnyerő kellemes modorú személyiség, aki minden alkalmat felhasznált a gyermekek helyes szellemű nevelésére.
Gazdag szakmai, pedagógiai tapasztalatainak birtokában, széleskörű kapcsolatrendszerének köszönhetően, céltudatosan segítette elő a kereskedelmi és vendéglátó-ipari iskola megerősödését Zalaegerszeg város életében.

Kiváló pedagógusi és intézményvezetői szakmai munkáját 2015-ben Zalaegerszegért díjjal ismerték el.

2021-ben, 94 éves korában hunyt el. Személyét a mai napig tisztelet és megbecsülés övezi.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: