keresés a weboldalon

Pintér László

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2015

Pintér László

nyugalmazott középiskolai tanár

Pintér László 1962-ben érettségizett Körmenden.
Középiskolásként még erdőmérnök szeretett volna lenni, de matematika tanára tanácsára végül a pedagógusi pályát választotta.
Az eredményes, sikerekkel tarkított évek bizonyítják, hogy jól döntött.
A szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett matematika-fizika szakos tanári diplomát. Ezután a vasvári gimnáziumban kezdett dolgozni.
1971-ben a Ganz Ábrahám Szakközépiskolában kapott állást, ahol 2006 szeptemberéig dolgozott, majd 35 év tanítás után nyugdíjba vonult.
Az eltelt esztendők alatt rengeteg diákkal dolgozott, és mintegy 12–13 osztály osztályfőnöki feladatait is ellátta.

2006-ban Aranykatedra emlékplakettet kapott, mely óriási elismerésnek számít, az arra érdemes nyugdíjba vonuló pedagógusnak ítéli oda az oktatási és kulturális miniszter.
Az iskolában végzett munka mellett a megyében éveken keresztül aktívan kivette részét a megyei matematikaversenyek lebonyolításában.

A tanári munka roppant nehéz mesterség. A fiatal, pályakezdő kollégáknak mindig azt tanácsolta, hogy csak akkor lesz örömük az oktatásban, ha szorosan kötődnek a gyerekekhez, és szeretik a saját tantárgyukat. Ő is így tett, hisz a matematikát a fiatalok többsége nem kedveli, ezért mindig sikerélmény volt számára, ha tanítványai szépen szerepeltek az érettségin, vagy éppen jól megírtak egy dolgozatot.

Nyugdíjas pedagógusként pillanatnyilag sem unatkozik, rengeteg időt tölt az unokáival.
Gyakran jár kirándulni, melyhez kiváló kellék az iskola matematika-fizika munkaközösségétől ajándékba kapott távcső és hátizsák. Természetjáró emberként imád gombászni is.

A matematikától sem szakadt el, több középiskolásnak, főiskolásnak próbál meg útmutatást adni a matematika útvesztőiben.
Pintér László tanári pályája alatt több száz diák mélyült el keze alatt a matematika, valamint a fizika rejtelmeiben.

Több évtizedes pedagógusi munkája, több generáció oktatásáért-nevelésért végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként érdemes volt 2015-ben a Zalaegerszegért díjra.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: