Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Bayer Csaba emlékkiállítás (Videó)

• Publikálva: 2014.08.01. 17:55

Kiállítás nyílt Bayer Csaba képzőművész halálának 15. évfordulója alkalmából a Deák téri Sóházban. Az emlékkiállításon a művész festményeit, grafikáit és szobrait tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotások többségét magángyűjtők ajánlottak fel erre az alkalomra.

Ecsedi Erzsébet színművész Bayer Csaba utolsó versét olvasta fel a tárlat megnyitóján.


Bayer Csaba álmaiból, vágyaiból, a művészi múltból és saját élményanyagából építette ki sajátos világát. Művészetét a sokféleség jellemezte, rengeteg műfajt és technikát alkalmazott megnyilvánulásaihoz.

Bayer Csaba emlékkiállítás

Az emlékkiállítás egyik megvalósítója Németh Tibor, aki a magángyűjtők által felajánlott alkotásokból rendezte meg a tárlatot.


Bayer Csaba emlékkiállításával nyitották meg a Sóházat, mint Zalaegerszeg egy újabb szellemi műhelyét, amely nem csak galériaként, hanem közösségi házként működik a jövőben.

Gecse Péter az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság elnöke köszöntőjében elmondta, ez a közösségi ház a zalai kulturális értékek egyik fontos megjelenítő helye lehet.


Az egri származású művész szülővárosában, majd a Budapesti Tanárképző Főiskolán tanult. 1985-től Zalacsányban lakott, élete oda és Zalaegerszeghez kötötte. Bayer Csaba 1999-ben, 37 évesen halt meg.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter