Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Átadták az első ingyenes wifi-pontot Zalaegerszegen (Videó)

• Publikálva: 2015.01.13. 20:18

Keddtől elérhető Zalaegerszeg első ingyenes wifi-pontja a Dísz téren. A város ifjúsági szervezetei által javasolt kezdeményezés a polgármesteri program keretében valósult meg.

Átadták az első ingyenes wifi-pontot Zalaegerszegen

Több ifjúsági szervezet, köztük: a városi diákönkormányzat, a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete, valamint az Ifjúsági Kerekasztal folyamatosan innovatív ötletekkel támogatja az önkormányzat munkáját - fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.


Az ingyenes elérhetőséget decemberben már tesztelték. Akkor naponta 20-25 felhasználó csatlakozott erre a díjmentes lehetőségre. Tudni kell azonban, hogy - bár az internet használatáért fizetni nem kell-, a világhálón töltött időt korlátoztuk - hívta fel a figyelmet Sifter Gábor, a Smart Informatika ügyvezetője.


Az új ingyenes pont előnye nemcsak a díjmentesség. Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a jövőben bővítenék az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat is.


Az önkormányzat a Dísz téren már működő wifi-pont mellett, az AquaCityben és a megújuló városi strandon is kiépítené a díjmentes internet elérhetőséget.

K.K./I.G.

Fotó: Seres Péter