Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Díjat adományoztak Balaicz Zoltán polgármesternek (Videó)

• Publikálva: 2015.09.02. 18:04

Pannónia Felsőoktatásáért Díjat adományoztak Balaicz Zoltán polgármesternek a felsőoktatásban végzett kiemelkedő munkájáért. Az elismerést Veszprémben a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanévnyitóján vette át.

Díjat adományoztak Balaicz Zoltán polgármesternek

Az elnökségi tagok bevonulását követően Kocsis László rektor-helyettes köszöntötte a vendégeket. Majd színpadra szólították mindazokat, akik elismerésben részesültek. Köztük Balaicz Zoltánt, aki- mint elhangzott- a zalai felsőoktatás egyik meghatározó személyisége. Dr. Kocsis László, a Pannon Egyetem rektor-helyettese hozzátette: ő a zalaegerszegi műszaki képzés patrónusa, és a Pannon Egyetem térségi kapcsolati hálójának fejlesztője.

Balaicz Zoltán 2001-től 2010-ig Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásért Közalapítvány igazgatójaként, majd a város alpolgármestereként dolgozott azért, hogy a térségben minőségi felsőoktatás jöjjön létre. Polgármesterként is kiemelt feladatának tartja a fiatalok megfelelő képzését.

A Pannon Egyetem Szenátusa a díj kapcsán hangsúlyozta: a Zalaegerszegi polgármester sokat dolgozott azért, hogy a vállalati igények és a felsőoktatási kínálat összhangba kerüljön a térségben.

N.D./B.P.

Fotó: Seres Péter