Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Egerszegi Kapocs (Videó)

• Publikálva: 2015.10.14. 14:07

Idén – immár ötödik alkalommal – tartották meg Budapesten az Egerszegi Kapocs nevű rendezvényt. Erre zalaegerszegi születésű vagy kötődésű, de városunkból elszármazott, saját szakterületükön országosan ismert és elismert emberek kaptak meghívást.

Egerszegi Kapocs

Az est résztvevői mind-mind maradandót alkottak életük során. Van, aki színészi tehetségével, míg mások tudományos, pénzügyi és politikai eredményeikkel. A közös az bennük, hogy mindannyian kötődnek Zalaegerszeghez. Fekete György például itt született. Mint mondta: gyermekkori élményei miatt lett belsőépítész. Emlékei máig idekötik.

Ezer szál fűzi Zalaegerszeghez Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színművészt is. Alapító tagja a Hevesi Sándor Színháznak, ahol 1982 és 86 között játszott. A zalai dombság és az itt élő emberek rabul ejtették

Az elszármazottak egyetértettek abban: büszkék arra, hogy egerszegiek. Noha munkájuk máshova szólította őket, a városról nem feledkeztek el, máig sokat tesznek érte - mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

A rendezvény résztvevői Zalaegerszeg munkahelyteremtő beruházásaival, a város kiemelt rendezvényeivel és fejlesztéseivel is megismerkedhettek. Emellett megbizonyosodhattak a nagyszerű zalai kultúráról és gasztronómiáról.

M.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter