keresés a weboldalon

Folytatódik az ügyelet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatódik az ügyelet (Videó)

2020 március 18 - szerda
Kevesen vették igénybe az elmúlt három napban a bölcsődei, illetve óvodai felügyeletet. Az oktatási szakemberek ma a Városházán egyeztettek az átmeneti időszak tapasztalatairól. A következő másfél hétre ennek alapján készítettek terveket: a gyerekek elhelyezése indokolt esetben továbbra is megoldható.

Az érintett vezetők legutóbb szombaton találkoztak. Akkor az országos döntésekhez igazodva a polgármester elrendelte a bölcsődékben és óvodákban a szünetet. Azoknak a szülőknek, akik nem tudják megoldani az otthoni ellátást, Zalaegerszegen hétfő óta ügyelettel segítettek. Egyelőre kevesen éltek ezzel a lehetőséggel – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Ezért, noha a három napos türelmi időszak lejárt, az ügyeletet – kizárólag kiscsoportos megoldással, elsősorban fiatal nevelőkkel – továbbra is biztosítják. Balaicz Zoltán hozzátette: számukra a teljes étkeztetés jár. Igény esetén külön ebéd is rendelhető.

A továbbiakról újabb egyeztetés a jövő hét végén lesz.

A kiscsoportos ügyeleti ellátás iránti igényt az intézményvezetőkhöz írásban, elektronikus úton kell benyújtani a gyermek és az intézmény nevével, az ügyeleti igény okával, valamint munkahely és munkakör megjelölésével. A bölcsődék esetében a kijelölt helyszín a Kis utcai Tipegő Bölcsőde, az óvodák esetében pedig a Kosztolányi téri Tagóvoda. 

Sz.É./E.K.

Tartalom megosztása: