keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Átszervezések a betegfogadásban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átszervezések a betegfogadásban (Videó)

2020 március 19 - csütörtök
A 65 év feletti háziorvosok távkonzultációval segítik a betegeket Zalaegerszegen is – rendelkezett az országos tisztifőorvos. Az érintett szakemberek saját egészségük védelme érdekében így mától telefonon, vagy elektronikus úton veszik fel a kórelőzményt, adnak tanácsot és írnak fel gyógyszert. Emellett az ügyeleti betegfogadást is átszervezték.

Az új koronavírus megbetegedések miatt kialakult járványügyi helyzetben az Operatív Törzs arra kérte az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók kerüljék a közvetlen találkozásokat a páciensekkel. Ezekben az alapellátásokban mostantól – a szakma szabályainak figyelembevétele mellett – távkonzultáció működik. Az intézkedés a zalai megyeszékhely több házi-, és gyermekorvosi praxisát érinti.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Zalaegerszegen 7 háziorvost és 4 gyermekorvos áll ezen a módon a betegek rendelkezésére. Köztük van Batka Jenő, aki örömmel fogadta ezt a döntést, és további, a felek érdekeit szem előtt tartó javaslatai is vannak.

Telefonon nyilatkozott dr. Batka Jenő, házi gyermekorvos:

Időközben erről, azaz ügyeleti rendszer működésének átszervezéséről is megszületett a döntés. A módosítás péntek 16 órától él. Eszerint a felnőtt háziorvosi ügyelet hétköznap továbbra is 16.00 órától másnap reggel 08.00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 24 órás időtartamban vehető igénybe. A házi gyermekorvosi ügyeleten azonban hétköznap 16.00 órától 22.00 óráig, valamint hétvégén és ünnepnapokon 8.00 és 20.00 óra között biztosított a személyes gyermekorvosi jelenlét. Minden ezen kívül eső időszakban szakképzett asszisztens fogadja a hozzájuk fordulókat, az ügyeletre beosztott gyermekorvos elsősorban telefonos készenléti szolgálatot lát el. A háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyelet a 92 321 000-ás számon érhető el. Minden esetben először érdemes ezt a számot tárcsázni.

Sz.É./P.B.

Tartalom megosztása: