keresés a weboldalon

Segít a város! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segít a város! (Videó)

2020 március 26 - csütörtök
Jól működik az időseket segítő önkormányzati program, amit múlt héten indítottak. Erről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott. Az előkészületi munkák után néhány napja polgárőrök keresik fel azokat a 70 év feletti lakosokat, akik igényelték a város támogatását.

Akik vállalják az otthon maradást és segítséget kérnek, azoknak egy nyomtatványt kell kitölteniük. Ezeket továbbra is a 92/502-192-es és a 92/502-193-as telefonszámon, vagy a segitavaros@zalaegerszeg.hu email címen lehet jelezni. A segítők minden esetben hivatalos, polgármesteri pecséttel ellátott igazolással rendelkeznek. Az akcióban résztvevő polgárőrök bevásárolnak, postára mennek és gyógyszereket váltanak ki – mondta Fatér Gábor polgárőr, a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület tagja.

A Segít város! nevű kezdeményezésben elsősorban a 70 év feletti egyedülálló, hozzátartozó nélkül élő időseket szólítják meg. Az önkormányzat így szeretné megóvni őket, mert a koronavírus elsősorban rájuk veszélyes. A program eddigi tapasztalatairól és a nemrég rendelt 60 ezer szájmaszkról Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

Jó hír, hogy az első 10 ezer darab hétfőn érkezik a városba. Ezeket a maszkokat higiénikus módon a Keresztury VMK, s az egyéb intézmények munkatársai csomagolják be. A posta pedig várhatóan a hét második felében szállítja ki azokat.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: