keresés a weboldalon

Maszkot varrnak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Maszkot varrnak (Videó)

2020 április 03 - péntek
Maszkvarrásba kezdett több Szakképzési Centrum, köztük a zalaegerszegi is. Ezzel szeretnének segíteni azoknak, akik nem jutnak speciális szájmaszkokhoz. Keszthelyen az Asbóth Sándor szakiskolában, a zalai megyeszékhelyen pedig a Munkácsy-ban folyik a munka.

Bajsz Jenő szabja a varrásra váró alapanyagokat. Ezt követően gőzzel vasalják, beszegik majd gumizzák az elkészült terméket. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, varrni tudó dolgozói – mint például Markos Beatrix – maszk készítésével próbálnak segíteni.

A próbagyártást egy hete – pénteken – kezdték. Jelentkező akadt bőven, így a termelés folyamatos. Az anyagmennyiség véges, ám már a napokban is érkezett felajánlás egy rövidáru-szaküzletből. Ameddig lesz utánpótlás addig folytatják a gyártást – mondta Szabó Károly kancellár.

Az eddig elkészült védőeszközöket – több, mint 500 darabot – ma adták át a zalaegerszegi polgármesteri hivatalban. Ezeket az önkormányzat a felnőtt- és gyermek háziorvosoknak, a fogorvosoknak és az önkéntes polgárőröknek juttatja el. A továbbiakat pedig az önkormányzati intézményrendszerben dolgozók kapják.

Gy.A./E.K.

Tartalom megosztása: