keresés a weboldalon

Felújítják a munkacsarnokot (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítják a munkacsarnokot (Videó)

2020 április 24 - péntek
Felújítják az Ostoros Károly Munkacsarnokot valamint a hozzá kapcsolódó háromszintes iroda- és öltözőépületet. A beruházás 800 millió forintból valósul meg, s várhatóan év végére elkészül. A részletekről ma tájékoztatták az újságírókat.

Több fejlesztés történt itt az elmúlt években. Az egyik legjelentősebb a ZTE Aréna korszerűsítése, melyet kormányzati és TAO-s forrásból finanszíroztak. Jelenleg, szintén állami támogatásból zajlanak a munkálatok – mondta Mocnek Mária, a ZTE FC Zrt. megbízott cégvezetője, majd hozzátette:

A területet tavaly év végén adták át a kivitelezőnek. A bontási munkálatok mára már látványos szakaszhoz értek. A felújítás elsődleges célja a három épületből álló komplexum homlokzati rekonstrukciója, illetve energetikai korszerűsítése. A részletekről Gecse Péter alpolgármester számolt be.

A csarnok többek között a teremlabdarúgásnak, a kosárlabdának és a röplabdának adott helyet. A felújítást követően ezek az egyesületek újra birtokba vehetik az objektumot – tájékoztatott Vigh László országgyűlési képviselő.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Balaicz Zoltán polgármester kezdeményezésére az önkormányzat emléktáblát állít majd a névadónak, Ostoros Károlynak. A városvezetés bízik abban, hogy az épületegyüttes avatásával méltóképp ünnepelhetik a ZTE 100 éves jubileumát.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: