keresés a weboldalon

Érintésmentes tesztelés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Érintésmentes tesztelés (Videó)

2020 május 19 - kedd
Budapest után Zalaegerszegen is elérhető az autós, érintésmentes koronavírus tesztelés. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti téren kialakított helyszínen május 20-tól vehető igénybe ez a szolgáltatás.

A nukleinsav-alapú PCR-tesztet bárki elvégezheti a gépkocsijában ülve. A tesztallomas.hu oldalon regisztrálva lehet időpontot választani. Egy héten, három kijelölt napon, reggel 8 és 12 óra között tartanak nyitva. Az eredmény legkésőbb 72 órán belül megvan – tájékoztatott Erdős Gergely, a DriveCell Systems Zrt. alapítója.

Budapesten három hete – nagy sikerrel – zajlik az ilyen jellegű tesztelés. A cég megkeresését követően a zalaegerszegi önkormányzat számára nem volt kérdés, hogy él a mobil tesztállomás lehetőségéve – mondta dr. Vadvári Tibor alpolgármester.

A lazító intézkedések bevezetésével még nagyobb hangsúlyt kap a széleskörű tesztelés. A negatív esetek kiszűrésével az emberek hamarabb visszatérhetnek a megszokott életvitelükhöz. Így az állomások nagy szerepet játszanak abban, hogy régiós, de akár országos szinten is újraindulhasson a gazdaság.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: