Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Megújul a Petőfi iskola (Videó)

• Publikálva: 2020.09.18. 17:14

Újabb oktatási intézmény energetikai rendszerét korszerűsítik a Területi és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Zalaegerszegen. A Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában el is kezdődtek a munkálatok. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

 Megújul a Petőfi iskola

A városban 2014-ben hirdettek programot arra, hogy 2024-ig minden oktatási-nevelési intézményt felújíthassanak. Ezek egy részét elvégezték, s több létesítményt át is adtak.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

Az iskolában korábban is történt már korszerűsítés a Zalaegerszegi Tankerületi Központ jóvoltából. Az a beruházás a belső tereket érintette, illetve a tanításhoz szükséges tárgyi feltételeket teremtette meg.

Kajári Attila - tankerületi igazgató, Zalaegerszegi Tankerületi Központ:

Káldi Dávid a választókerület önkormányzati képviselője a hosszas előkészítésről szólt. Elismerte a tantestület szervező munkáját és helytállását, amely a rekonstrukció alatt sem szünetel.

dr. Káldi Dávid - önkormányzati képviselő:

Jól haladnak a kivitelezéssel a szakemberek. Megkezdődött a hőszigetelés, az elavult nyílászárók egy részét már energiahatékony, műanyag ablakokra cserélték. A továbbiakban korszerűsítik a fűtést, a tetőn pedig napelemes rendszert építenek ki. Projektarányosan az akadálymentesítést is elvégzik. A munkálatokkal előreláthatóan 2021 februárjában készülnek el.

Sz.E./T.S.

Fotó: Seres Péter