keresés a weboldalon

Kultúra napi elismerések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kultúra napi elismerések (Videó)

2021 január 22 - péntek
Sajtótájékoztatót tartottak Zalaegerszeg Dísztermében, ahol a Németh János kisplasztikáiról készült kötetet mutatták be. A magyar kultúra napja alkalmából rendezett eseményen a közművelődésben kiemelkedő munkát végző szakemberek munkáját is elismerték.

A Himnusz után Balaicz Zoltán, polgármester köszöntőjében az előző évek hagyományairól, valamint a közösségi tevékenység fontosságáról szólt. Vigh László, országgyűlési képviselő Kerkai Jenő, jezsuita szerzetes szavaival a kulturális örökségek jelentőségére hívta fel a figyelmet. A hagyományokhoz híven díjazták a kultúra különböző területein kiemelkedően teljesítő dolgozókat. Ezúttal Léder Anita közművelődési szakember, Nitsch Erzsébet, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese és Büki Ágnes, a Göcseji Múzeum gyűjteménykezelője vehetett át oklevelet.

Büki Ágnes, gyűjteménykezelő, Göcseji Múzeum:

Az önkormányzat ilyenkor minden évben megköszöni azok tevékenységét, akik hozzájárultak a város kulturális életének fejlődéséhez. Ehhez kapcsolódva alapították a Kultúra mecénása-díjat, ami idén a Patent Security Kft-hez került.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az ünnepség végén Németh János Kossuth- és Munkácsy – díjas szobrász, a nemzet művésze „Megformálta a föld porából…” című albumát Kostyál László, művészettörténész mutatta be.

P.V./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: