Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Újabb nagyberuházás érkezik (Videó)

• Publikálva: 2021.02.19. 16:24

Mintegy tizenhat milliárd forintos beruházással Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti konténerterminálját építi fel Zalaegerszegen a logisztikai iparág meghatározó nemzetközi szereplője, a Metrans csoport. Mindezt ma jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. A fejlesztés az adriai tengeri kikötők és az európai piacok között húzódó közlekedési tengely nagy jelentőségű logisztikai csomópontjává emeli a zalai megyeszékhelyet.

Újabb nagyberuházás érkezik

„Hosszú előkészítő munka után érkeztünk el ideáig." Így köszöntötte videóüzenetében a sajtótájékoztató résztvevőit Kiss Péter, a Metrans Zalaegerszeg Kft. elnök-vezérigazgatója. Úgy fogalmazott: a beruházással új fejezet kezdődik a régió és Magyarország logisztikájában.

Kiss Péter - elnök-vezérigazgató, Metrans Zalaegerszeg Kft.:

Vigh László országgyűlési képviselő beszédében emlékeztetett: Zalaegerszegen épül, s terveik szerint idén el is készül a 45 milliárd forintos járműipari tesztpálya. Ehhez kapcsolódik a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése, valamint a harci járműveket gyártó német Rheinmetall fejlesztése.

Vigh László - országgyűlési képviselő:

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: 2018-ra a 31. helyre küzdötte fel magát Magyarország a logisztikai iparban. Ma 270 ezer embert foglalkoztat ez a szektor, akik a világjárvány kitörése előtt évi 310 millió tonnányi áru szállításában működtek közre.

Szijjártó Péter - külgazdasági és külügyminiszter:

Pénzügyi nagyságrendjét tekintve a zalaegerszegi új terminál lesz Magyarország egyik legjelentősebb magánbefektetése a logisztikai iparágban. Erről Balaicz Zoltán polgármester beszélt. Hangsúlyozta, hogy a kapcsolódó fejlesztésekkel újabb 30 milliárd forint értékű beruházás valósul meg a városban.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

A logisztikai központ és konténerterminál megnyitását 2023-tól több lépcsőben tervezik. A kivitelezés várhatóan még idén elkezdődik.

F.M./P.B.

Fotó: Seres Péter