keresés a weboldalon

Okoszebra épült (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Okoszebra épült (Videó)

2021 március 02 - kedd
Átadták az új okoszebrát a Vizslaparknál. A rendszer hozzájárul a biztonságos gyalogos közlekedéshez a forgalmas útszakaszon. Az útburkolatba épített villogólámpák ugyanis már messziről észrevehetően jelzik az autósoknak, ha valaki át akar kelni az úttesten.

Zalaegerszegen ezzel együtt már négy ilyen zebrát használhatnak a gyalogosok. Ez azok átkelését teszi biztonságosabbá, akik az Arany és a Mikes utca kereszteződését érintve-, a Landorhegyről, illetve a közeli óvodából tartanak a városközpont felé.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A zebra közelében elhelyezett kamerák észlelik a gyalogos áthaladási szándékát. A vezérlő jelet ad az útburkolatba helyezett speciális LED-lámpáknak, melyek folyamatos villogással figyelmeztetnek.

Vigh László országgyűlési képviselő:

Hasonló eredményekre számít a környék önkormányzati képviselője, Bali Zoltán is. Mint mondta, a fejlesztésre szükség volt, mivel ezen a részen különösen nagy a forgalom.

Bali Zoltán önkormányzati képviselő:

A fényjelzésnek köszönhetően éjszaka akár 1000 méterről is észlelhető az átkelni szándékozó gyalogos. A lámpákat nappal, akár tűző napsütésben is jól látják az autósok.

N.J./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: