keresés a weboldalon

Zajlik az illegális lerakók felszámolása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zajlik az illegális lerakók felszámolása (Videó)

2021 április 09 - péntek
Több, mint 100 köbméter illegális hulladékot számoltak fel a közelmúltban Zalaegerszeg különböző városrészeiben. A civil szervezetek, cégek, településrészi önkormányzatok és magánszemélyek együttműködésének köszönhetően valamennyi akció sikeres volt.

Bútorok, építési törmelék, hasznavehetetlen háztartási cikkek. Tájidegen holmik, melyeknek semmi keresnivalója a természetben. A Zala-Müllex munkatársai két hete Alsóerdőn szüntették meg a lerakókat. Az elmúlt hetekben több hasonló kezdeményezés is zajlott a zalai megyeszékhelyen.

Gecse Péter, alpolgármester, Zalaegerszeg:

Gecse Péter hozzátette: az önkormányzat nagy figyelmet fordít az illegális gyűjtőhelyek megszüntetésére. A költségvetésből már több millió forintot költöttek erre. A szennyezett területekre általában lakossági bejelentés alapján derül fény.

Gecse Péter, alpolgármester, Zalaegerszeg:

A megtisztított részekre figyelemfelhívó táblákat helyeznek ki, a jövőben pedig nyomon követik ezek sorsát. Ebbe szeretnék bevonni minél nagyobb mértékben a civil szervezeteket, polgárőröket és a rendőrséget. Fontos tudni, hogy amennyiben tettenérés történik vagy kiderül, hogy kié volt a kihelyezett hulladék, azt bírsággal sújtják.

Sz.É./E.K.

Tartalom megosztása: